Mini prezentējis pilnpiedziņas universālu (+ foto)

Britu kompānija Mini iepazīstinājusi ar jaunākās paaudzes pilnpiedziņas universālu Clubman ALL4, kas dīleru centros ieradīsies šā gada martā.

Clubman ALL4 būs pieejams divās motoru versijās: kā Cooper S ar 192 ZS jaudīgu benzīna motoru un SD Clubman dīzeļversijā ar 190 ZS (400 Nm) jaudu. Pirmajā gadījumā universāla cena ir 29 500 eiro, otrā – 33 500. Atzīmēsim, ka dīzeļversija, kas jau no rūpnīcas aprīkota ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un Start-Stop sistēmu Green režīmā patērē vien 4,9 litrus degvielas (benzīna motors – 7,0). Dīzeļdzinējam cita veida transmisija nav paredzēta, toties benzīna motoru var kombinēt gan ar šo kārbu, gan ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Universāls ir par 27 cm garāks nekā četrdurvju Mini, 9 cm platāks un apveltīts ar 10 cm garāku riteņu bāzi. Bagāžas nodalījuma tilpums 360 -1250 litri.

Jaunā pilnpiedziņas sistēma, ar kuru aprīkots Clubman ALL4 normālā situācijā vilkmi nogādā priekšējiem riteņiem, taču tad, kad elektronika konstatē, ka kāds no riteņiem var izbuksēt, griezes moments tiek pārdalīts riteņiem, kam ir labāka saķere ar ceļa virsmu.  

Clubman universāls ar minētajiem motoriem pieejams arī priekšpiedziņas versijā. Tādā gadījumā benzīna versija maksās par 2000 eiro mazāk (27 500), bet dīzeļversija ir 1500 eiro lētāka (32 000).

 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.