1600 Zs un 3,5 miljoni eiro – Bugatti izgatavos 30 Bugatti Chiron Super Sport 300+ (+ FOTO)

Bugatti vadība paziņojusi, ka laidīs klajā 30 hiperauto Chiron Super Sport 300+ eksemplārus. Jaunā modeļa pamatā ir prototips, kas tikko uzstādīja jaunu pasaules ātruma rekordu, sasniedzot 490 km/h.

Preses konferencē, kas tika sarīkota pagājušās nedēļas nogalē, Bugatti vadītājs Štefans Vinkelmans paziņojis, ka uz pasaules ātrākā automobiļa bāzes tiks radīts sērijveida modelis Chiron Super Sport 300+, kas tiks izlaists ierobežotā, vien 30 eksemplāru lielā skaitā.

Šāda automašīna būs aprīkota ar 1600 zirgspēku astoņu litru W16 motoru un četriem turbokompresoriem. 100 km/h tā sasniegs 2,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums “drošības apsvērumu dēļ” ir elektroniski ierobežots līdz aptuveni 420 km stundā.

Sērijveida modelis atšķirībā no prototipa ir komplektēts ar pasažiera sēdekli un tiek piegādāts bez drošības karkasa (to var pasūtīt par papildmaksu). Pircējiem tiks piedāvāta vairāku krāsu apdare un īpašie Michelin Pilot Cup 2 riteņi.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ cena būs 3,5 miljoni eiro. Nedaudzie žurnālisti, kas bija ielūgti uz pieminēto pasākumu ziņo, ka viens klients pasūtījumu noformējis jau preses konferences laikā, tā ka pieejami paliek vairs 29 eksemplāri.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.