BMW laiž klajā X5 bruņu versiju (+ FOTO)

Vācijas autobūves kompānija BMW laidusi klajā krosovera X5 bruņu versiju, kas spēj pasargāt savus pasažierus no automātisko ieroču uguns un granātas sprādzieniem.

BMW laiž klajā krosoveru X5 VR6 Protection – bruņām pasargātu versiju, kas atbilst drošības standartiem VR6. Tas nozīmē, ka šāds automobilis var pasargāt savus pasažierus no 7,62×39 mm patronām, ko izmanto, piemēram, labi pazīstamajam Kalašņikova (AK-47) automātam.

Automašīna būs droša arī pret granātu sprādzieniem, kuru jauda līdzvērtīga 15 kg  trotila, iedarbinātām 4 m atstatumā no mašīnas.

Lai sasniegtu šo aizsardzības līmeni, automašīnas durvīs, sānu sienās, jumtā un starpsienās tika uzstādīti īpaši paneļi no augstas izturības tērauda, savukārt 30 mm biezie stikli var izturēt uzbrukumu ar jebkāda aukstajiem ieročiem. Izmantojot īpašus alumīnija paneļus, pastiprināta arī šasija un bagāžas nodalījums, bet degvielas tvertnei izmantots materiāls, kas aizdarīs sūci, ja tāda radīsies. Īpašā aprīkojuma skaitā arī signālgaismas, ārējie skaļruņi un 20 collu riteņi, kas atļauj turpināt kustību pat tad, ja gaiss pilnībā no tiem izgājis.

BMW X5 VR6 Protection aprīkots ar 4,4 litru V8 motoru, kas attīsta 530 Zs jaudu un 750 Nm griezes momentu. 100 km/h automašīna sasniedz 5,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 210 km/h.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.