Dīzeļgeitas Volkswagen ASV izķer kā karstus pīrādziņus (+ VIDEO)

Dīzeļgeitā iesaistītie Volkswagen koncerna automobiļi ASV tiek izpirkti kā karsti pīrādziņi. Tiek ziņots, ka no 380 000 automobiļiem, ko kompānija atpirka no īpašniekiem un uzglabāja dažādās vietās, jaunus īpašniekus atraduši 310 000.

ASV tirgū izveidojusies neparasta situācija – izbrāķētie Volkswagen dīzeļauto, kas vēl nesen drūzmējās stadionos, laukumos un citās vietās, ko Volkswagen bija iznomājis to uzglabāšanai, piepeši kļuvuši par ejošu preci.

Kā pastāstījis viens no Volkswagen dīleru centra vadītājiem Indiānas štatā, viņa menedžeri pārdevuši aptuveni tūkstoti automašīnu. Viena mēneša laikā viņa komanda realizējot 50-60 eksemplārus – pēc dīzeļauto klienti ierodoties arī no citiem štatiem, turklāt uz citiem auto pat neskatoties.

Palielināto pieprasījumu nosakot vairāki faktori: pirmkārt, tā ir degvielas ekonomija, otrkārt, četru gadu garantija, ko ASV valdība piespieda Volkswagen attiecināt arī uz dīzeļgeitas automašīnām, un, treškārt, nepietiekams citu dīzeļauto piedāvājums tirgū. Sava loma arī cenai – piemēram, 2015.gada Golf ar TDI motoru var iegādāties par 11,5–12 tūkstošiem dolāru (10 345-10 800 eiro).

Pēc tā saucamās dīzeļgeitas skandāla 2015.gadā, Volkswagen koncerns ar ASV valdību vienojās par kompensāciju auto īpašniekiem. Saskaņā ar šo likumu, amerikāņi varēja pārdot savas automašīnas atpakaļ ražotājam vai nodot servisā bezmaksas remontam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.