Audi elektriskā apvidnieka koncepts debitēs Frankfurtē

Frankfurtes autoizstādei Vācijas autobūves kompānija Audi sagatavojusi elektriska apvidus auto konceptu AI:Trail Quattro.

Vienīgais publicētais attēls ļauj noprast, ka tas ir visai neparasta izskata koncepts ar lieliem bezceļam piemērotiem riteņiem, augstu klīrensu un virsbūvi, kurai praktiski nav priekšējās un aizmugures pārkares, savukārt apzīmējums „Quattro” norāda, ka automobilis iegūs pilnpiedziņu ar elektromotoru pie katras ass.

Šobrīd Audi rīcībā jau ir sērijveida elektriskais krosovers e-tron (83 000 eiro) ar diviem elektromotoriem, kas attīsta 408 Zs jaudu un līdz simtam ļauj paātrināties 5,5 sekundēs. Šāda automašīna apgādāta ar 95 kWh akumulatoru, kas nodrošina gaitas rezervi līdz 400 km. Nesen tai pievienojās jauna bāzes versija e-tron 50, kas ir mazāk jaudīga (313 Zs), var nobraukt mazāku atstatumu (līdz 300 km), taču ir lētāka (Vācijā – nepilni 70 000 eiro).

Jaunākā informācija liecina, ka tiek gatavots vēl viens e-tron variants – jaudīgā modifikācija Quattro S, kas būs apgādāta ar trim elektromotoriem, kas spēs izdot pat 650 Zs jaudu, taču nolūkā saglabāt lielāku tāldarbību, inženieri to jaudu samazinās līdz 500 – 550 zs.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.