Tūkstošiem jaunu Mercedes krājas Brēmenes lidostā – kas noticis? (+ VIDEO)

2,5 kilometrus garā pacelšanās nolaišanās josla Ālhornā pie Brēmenes praktiski pilnībā piepildīta ar jauniem Mercedes automobiļiem. Vācu prese skaidro, kas noticis.

Lidlauks Brēmenes tuvumā atgādina bēdīgi slavenās Volkswagen dīzeļgeitas novietnes – tūkstošiem jaunu automobiļu, pārsvarā Mercedes GLE un GLS, ciešās rindās viens otram blakus. Automašīnas krājas vairākus mēnešus un kopā ar jau minētajiem GLE un GLS, redzami arī C un E-klases modeļi, daudzi Mercedes-Maybach, CLS un S-klases automobiļi, kā arī vairāki aizejošās R-klases eksemplāri. Brēmenes televīzija ziņo, ka kopumā te uzglabājas aptuveni 9000 automobiļu, kas atvesti no Daimler rūpnīcas Taskalūzā (ASV). “Pa taisno” klientiem tos nevar nogādāt, jo vispirms jāizlabo defekti, ko novērsīs Brēmenes rūpnīcā.

Izdevums “Automobilwoche” ziņo, ka šobrīd vismaz 40 000 jauno Mercedes kavē piegādes, jo vispirms jānovērš problēmas ar krosoveru bamperiem un sēdekļiem. Daimler skaidro, ka nebūšanas radušās divu partneru dēļ, kas piegādājuši nekvalitatīvas detaļas. Tomēr ne tikai tas – jau savā jūnija izdevumā Autobild.de vēstīja par vairāk nekā 100 GLE, kas bija novietoti Brēmerhāvenes ostas rajonā, gaidot pārbūvi, kas pārveidos tos par Euro-6 atbilstošiem spēkratiem.

Attiecībā uz Ālhornas lidlaukā izvietotajām mašīnām ražotājs izsakās visai neskaidri, paziņojumā norādot vien to, ka “Kopā ar mūsu uzticamajiem un jaunajiem piegādātājiem mēs esam ieviesuši pasākumus, lai risinātu problēmas, un smagi strādājam, lai klienti pēc iespējas ātrāk saņemtu savas pasūtītās automašīnas.”

Ālhornas bijušo lidlauku Daimler rezervēja jau pirms diviem gadiem, kad kļuva skaidrs, ka kaut kur nāksies uzglabāt jaunās automašīnas, kuras klientiem nevarēja pārdot sakarā ar dīzeļgeitā atklātajiem faktiem. Šī krīze vēl nav pārvarēta, bet lidlaukā jau atkal ierodas autovedēji – šoreiz citu iemeslu dēļ. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.