Oficiāli atklās rekonstruēto tiltu pār Lielupi uz Liepājas šosejas

Trešdien, 29. jūnijā plkst. 12.00. svinīgi tiks atklāts rekonstruētais tilts pār Lielupi pie Kalnciema uz Liepājas šosejas (A9).

Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis, VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, būvnieki SIA Saldus ceļinieks, Kalnciema pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Keidāns un citi.

Aicinām medijus klātienē piedalīties tilta atklāšanā. Transports uz pasākumu tiks nodrošināts plkst. 10.00 pie Satiksmes ministrijas, Gogoļa ielā 3.

Pērn uz Liepājas šosejas notika vērienīgi būvdarbi piecos dažādos posmos vairāk nekā 70 km garumā, tai skaitā uz tilta pār Lielupi pie Kalnciema un ceļa pārvada pār dzelzceļu Apšupē.

2015. gada maijā SIA Saldus ceļinieks uzsāka autoceļa Rīga (Skulte)-Liepāja (A9) posma (24,4-38,18 km) ceļa segas un tilta pārbūvi, piesaistot apakšuzņēmēju SIA Tilts. Tilta pārbūves gaitā ir mainīts konstrukciju aizsargpārklājums, brauktuves hidroizolācija un pārbūvēts asfaltbetona segums.
Autoceļa posma, t.sk. Lielupes tilta pārbūve pabeigta šomēnes.

Kopējās būvdarbu izmaksas autoceļa posmam Rīga (Skulte)–Liepāja un Lielupes tiltam ir 14 milj. euro (t.sk. PVN). Remontdarbus līdzfinansē Kohēzijas fonds (KF).

Pa ceļam uz Kalnciemu, satiksmes ministrs un VAS Latvijas Valsts ceļi apsekos remontdarbus kas notiek Mežciemā uz tilta pār Vircavas upi uz autoceļa Jelgava–Staļģene–Code (P94). Tur tiek būvēts pilnīgi jauns 40 metrus garš tilts, kā arī iztaisnots pieguļošais ceļa posms. Vecais tilts tiks remontēts un atvēlēts gājējiem. Projekta kopējās izmaksas ir 1,175 milj. eiro (ar PVN), būvdarbus veic SIA Rīgas tilti. Plānots, ka projekts pilnībā tiks pabeigts šā gada beigās.

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.