“Audi” jaunais krosovers “Q2” jau 2016.gada pavasarī (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “Audi” gatavo krosoveru saimes papildinājumu un jau 2016.gada martā Ženēvas autoizstādē parādīs jauno modeli “Q2”, kas kļūs par vācu markas mazāko un cenu ziņā pieejamāko šī segmenta pārstāvi.

Ziemas testos fiksētais “Audi” jaunums startēs kompaktajā klasē, būs 4,20 m garš un nedaudz īsāks par “A3 Sportback” hečbeku, taču spēs piedāvāt vairāk vietas braucējiem un viņu bagāžai. “Audi Q2” pamatā būs MQB platforma, ko no 2018.gada izmantos arī otrās paaudzes “Q3”. Līdz tam abi mazākie “Q” saimes krosoveri būs līdzīgi izmēros, bet līdz ar jauno paaudzi “Q3” gabarīti pieaugs, lai ieturētu „pieklājīgu distanci” ar mazo brāli.

“Q2” bāzes versijai būs priekšējo riteņu piedziņa un trīs cilindru TDI dīzeļdzinējs ar 100 ZS jaudu, savukārt dārgākās modifikācijas saņems līdz pat 200 ZS jaudīgus motorus un pilnpiedziņu. Tirdzniecībā “Q2” var gaidīt pavasara pirmajos mēnešos un tā cena būs, sākot no 21 000 eiro.

Automašīnas dizains veidots kompānijas jaunā galvenā dizainera Marka Lihtes vadībā un līdzināsies stilam, ko aizsāk jaunās paaudzes “A4”.

Ar “Q2” saistās vēl kāds fakts – šo nosaukumu pirmais rezervēja FCA (“Fiat Chrysler Automobiles”) koncerns, kas vēlējās to izmantot kādam no “Alfa Romeo” modeļiem. Acīmredzot kompānijām tomēr izdevies vienoties un turpmāk ar šo apzīmējumu pazīsim “Audi” pagaidām mazāko krosoveru.

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.